dilluns, 17 de maig del 2021

AQUESTA SETMANA ESCOLTEM...

CONCERT PER PIANO OP. /

(Clara Schumann )

CLARA SHUMANN: Va néixer a Alemanya l’any 1819 i va morir el 20 de maig de 1896. Aquest dijous farà 125 anys de la seva mort. Era una gran pianista i compositora, però als 21 anys es va casar amb el compositor Robert Schumann i deixar de compondre per tocar les peces d’ell. 

La infància de Clara no va ser fàcil. La mare va marxar de casa quan Clara tenia 7 anys i va créixer amb la companyia del seu pare i una institutriu. Tot i que tenia un do per la música, va tardar molt en saber parlar. Va estudiar música amb els millors mestres i va aprendre a tocar el piano i el violí. Va fer-se molt famosa i admirada per grans compositors de l’època com per exemple Chopin. Clara també va rebre la distinció austríaca de “Real i imperial virtuosa de càmara” . Un dia, Robert Schumann va anar com alumne a casa de Clara per rebre classes del seu pare. Clara es va enamorar d’ell però el seu pare li va prohibir la relació. Finalment, tot i l’impediment del pare, Clara aconsegueix casar-se amb Robert. Tot i que Robert Schumann era bipolar, les seves crisis no van fer decaure l’amor que sentien l’un per l’altre. La parella va mantenir una gran amistat amb un altre músic conegut de l’època, Johannes Brahms. 

Com a curiositat dir que s’han fet dues pel·lícules sobre la seva biografia, “Pasión inmortal” (1947) i “Clara” (2008).


AQUESTA SETMANA ESCOLTEM...

 IMAGINE PENTATONIX Els cinc membres del grup Pentatonix versionen a cappella la cançó Imagine de John Lennon mentre van ensenyant cartells ...