dilluns, 13 de setembre del 2021

AQUESTA SETMANA ESCOLTEM....

 BARCELONA

(Montserrat Caballé i Freddie Mercury)

Aquest estiu s'han celebrat els JJOO a Japó, però sabieu que fa uns quants anys es van celebrar a Barcelona? Us explico una mica la història de l'himne dels JJOO de Barcelona 92.


Freddie Mercury va conèixer a Montserrat Caballé quasi de casualitat. L’any 1983 va anar al Royal Opera House de Londres per escoltar al seu cantant preferit, Luciano Pavarotti interprentant “Un ballo in maschera” de Verdi, però junt amb Luciano també hi havien altres cantants d'òpera, una d’elles Montserrat Caballé, que al aparèixer a l’escenari va cautivar tant a Freddie que aquest va afirmar que a partir d’aquell moment s’havia convertit en la seva cantant preferida. 

Però no va ser fins al març del 1987 quan Freddie Mercury, al programa “informe semanal” de TVE va declarar en públic la seva devoció cap a Montserrat Caballé i que li agradaria molt cantar un duet amb ella. Montserrat Caballé, a l’escoltar aquestes declaracions va posar-se en contacte amb Freddie i va començar una gran amistat entre els dos. 


La cançó “Barcelona”, va ser l’himne dels Jocs Olímpics celebrats a  Barcelona l’any 1992 i la va composar el mateix Freddie Mercury i Mike Moran abans de que Barcelona fos escollida com a seu dels JJOO.  Fins i tot, la primera vegada que van cantar junts aquesta cançó va ser el 30 de maig de 1987 a la discoteca Ku d’Ibiza.

Malauradament Freddie Mercury va emmalaltir i va morir el 24 de novembre de 1991, per tant, no va poder cantar junt amb Montserrat Caballé en la inauguració dels JJOO. 

El dia 5 de setembre, Freddie Mercury hagués complert 75 anys.


La versió que escolteu aquesta setmana és la que van cantar junts a les Fonts de Montjuïc el 8 d’octubre de 1988 just quan van finalitzar les olimpiades de Seül i per celebrar l’arribada de l’antorxa olímpica a la ciutat. 


AQUESTA SETMANA ESCOLTEM...

 IMAGINE PENTATONIX Els cinc membres del grup Pentatonix versionen a cappella la cançó Imagine de John Lennon mentre van ensenyant cartells ...